Bany de bosc terapèutic

Gaudeix dels boscos terapèutics mitjançant els banys de bosc com a producte d'ecoturisme de salut.

CONNECTA AMB LA NATURA

Descobreix els boscos terapèutics

Gaudeix dels boscos terapèutics mitjançant els banys de bosc com a producte d'ecoturisme de salut dins del nostre territori.

Els nostres banys de bosc Sèlvans

En què consisteix?

En què consisteix?

Quins beneficis té?

Quins beneficis té?

Ecoturisme de salut

Ecoturisme de salut

En què consisteix un bany de bosc?

El bany de bosc és fer una immersió en la natura acompanyats d'un guia que ens ajuda a despertar els nostres sentits anestesiats per la nostra forma de vida actuals. Els sentits són l'eina principal per a poder connectar amb el nostre entorn present i actual, és a dir, per a poder ser conscients de l'aquí i l'ara. En un bany de bosc la natura és el veritable terapeuta, però actualment no és té accés a aquesta medicina degut al nostre model de vida. No sabem accedir a ella perquè s'ha deixat de creure en ella. Ja no és té relació amb ella i ja no sabem com apropar-nos a ella sinó és pel seu ús.

El lligam home-natura està tan trencat que necessita un mediador que funcioni com a clau indispensable per a poder entrar a casa. I la nostra casa és la natura. Ara hem de saber veure el valor intrínsec de la natura i reaprendre a relacionar-nos amb ella. El bany de bosc en aquest procés de reconnexió amb la natura, ens ensenya a canviar d'actitud i a caminar d'un altre forma per la vida. Ens ensenya a valorar els petits detalls, a ser humils, a empatitzar, a connectar amb les persones, a estimar la natura i a dedicar-te temps a tu mateix.

Quins beneficis ens aporta?

Beneficis fisiològics

Activació parasimpàtica – Relaxació Sistema Nerviós Central, millora del Sistema Cardiovascular (disminució de la pressió arterial, freqüència cardíaca i tassa d’infart), modulació Hormonal (augment de les hormones associades a l’estat de benestar i vitalitat (serotonina, oxitocina, endorfines…) i reducció de les hormones vinculades al nerviosisme i estrès (cortisol, adrenalina…).

Beneficis psicològics

Millora de les Funcions Cognitives (augment de l’Atenció, Concentració, Creativitat i Memòria), millora de les Funcions Hipotalàmiques (augment de la qualitat del son) i millora de les Emocions Positives (SNC) (augment de la Vitalitat/ Energia, Benestar, Relaxació/Tranquil·litat i Positivisme).

Beneficis espirituals

A més dels beneficis en la nostra salut i en el nostre benestar emocional, la espiritualitat del bosc, a través de la seva bellesa, el seu silenci i la seva força, desperten i intensifiquen la nostra pròpia espiritualitat i el sentit de connexió amb el nostre entorn natural, amb la nostra comunitat i amb nosaltres mateixos.

Un “Bany de Bosc” consisteix en una estància tranquil·la i accessible a tothom en un bosc terapèutic, majoritàriament mitjançant guiatge i en grups reduïts (màx. 14 persones).

Els beneficis en la salut i el benestar es potencien, entre d’altres, gràcies a l’aerobiologia forestal, el caminar lent, el silenci, la relaxació, la respiració conscient, i una (re)connexió amb l’entorn natural a través de tots els nostres sentits.

La durada del bany de bosc oscil·la entre les 2 i 3 hores.

Un “Bany de Bosc Sèlvans” és un bany de bosc desenvolupat en un bosc que forma part de la “Xarxa de Boscos Terapèutics Sèlvans”, i que es basa en els 6 pilars del “mètode Sèlvans”:

 1. La QUALITAT DEL BOSC
 2. La CONSERVACIÓ I CUSTÒDIA del bosc on es desenvolupa, d’acord amb la propietat
 3. Un ITINERARI i una INFRAESTRUCTRUA específicament dissenyades per l’activitat
 4. Un GUIATGE PROFESSIONALITZAT, de guies que han completat el curs d’extensió universitària i un pràcticum
 5. La CONCERTACIÓ AMB ELS ACTORS LOCALS.
 6. La vinculació amb un programa de RECERCA CIENTÍFICA

0
  0
  CISTELLA
  La cistella està buida