Equip Sèlvans

L'equip de Sèlvans està format per persones que treballem coordinadament per apropar les persones a la natura

SÈLVANS I LA XARXA DE BOSCOS TERAPÈUTICS

Oferim serveis a persones i col·lectius en el marc de Boscos Terapèutics Sèlvans

L'equip de Sèlvans sorgeix en el marc de l’ONG Sèlvans per tal de donar servei a totes les activitats relacionades amb els boscos integrats en la xarxa de boscos de l’ONG Sèlvans. L’objectiu de l’ONG és la conservació i preservació d’aquests boscos mentre que la Sèlvans.es ofereix eines per apropar les persones a aquests espais.

Els orígens de l’Associació Sèlvans

L’Associació Sèlvans neix com un grup de persones que, sense ànim de lucre, treballen conjuntament amb la missió principal de conservar el patrimoni forestal més singular i de més alt valor natural, el que podríem considerar el “nucli antic” dels boscos. A Catalunya es vol que arribi a ocupar un mínim d’un 5% de la superfície forestal, tot incloent els millors boscos del país. Per aconseguir-ho, s’apliquen mecanismes de corresponsabilització i implicació de la societat, en especial la custòdia del territori. També es recolza en la valorització dels serveis ecosistèmics dels boscos, inclosos els relacionats amb la salut i el benestar de les persones. El naixement de l’associació suposa la consolidació de 10 anys de desplegament del programa Sèlvans, després del seu pas per Fundació Natura els 3 darrers anys. Més informació sobre l’ong: www.selvans.ong

La formació de la Cooperativa Sèlvans

La Cooperativa Sèlvans es crea el 2019 per donar resposta a la creixent demanda d’activitats i serveis entorn a la Xarxa de Boscos Terapèutics Sèlvans. Està formada per un grup de persones que treballen de forma cooperativista per tal de generar eines i activitats per apropoar les persones a la natura, ja siguin persones a títol individual, grups, empreses, col·lectius educatius o grups amb necessitats i requeriments concrets. D’aquesta manera des de la cooperativa s’ofereixen banys de bosc, programes basats ens els itineraris terapèutics, recursos i eines per a les empreses, recursos educatius per a centres d’ensenyament reglat i no reglat, i un llarg etc de propostes i recursos. Actualment treballem de manera equitativa i democràtiva. L’equip està format per guies de boscos terapèutics formats per l’Associació Sèlvans i la Fundació Universitat de Girona a través de les formacions específiques de postgrau realitzades des del 2017. Tots els boscos i espais en els quals treballem són espais que estan protegits a través de fórmules de custòdia amb la propietat per assegurar-ne la seva conservació i preservació. Els nostres valors  Sèlvans són la coherència, la senzillesa, la transparència, el treball cooperatiu, la sostenibilitat, el respecte i amor per la natura.

Vols rebre totes les novetats?

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tots els nous continguts, novetats i propostes que et podem oferir.
0
    0
    CISTELLA
    La cistella està buida